Bu Blogda Ara

6 Nisan 2011 Çarşamba

Vestel 3D TV Pazara Çıktı!

Tüm dünyada özellikle LCD teknolojisinin gelişmesi ve yeni trendlerin ortaya çıkmasıyla birlikte başta Samsung, Sony ve LG olmak üzere çoğu firma 3D konusunda oldukça ciddi ARGE çalışmaları yürütmektedirler. Türkiye'nin tüketici elektroniğinde avrupaya açılan penceresi olan Vestel de bu ARGE faaliyetlerinden geri kalmadı.

Vestel'in ürün gamına yeni eklenen 3 boyutlu televizyonunu ilgilenenler için değerlendirmekte fayda var. 
Ürünün temel karakteristik özelliği aktif gözlük denilen(shutter glass) metoduyla izlenmesidir. Belli zaman aralığında sağ ve sol göze ayrı resim basma prensibine dayanan bu metodda stereoscopic çekim yöntemiyle elde edilen 3D yayınların TV de görüntülenmesi sağlanmaktadır. 

3D konusunda daha fazla bilgi almak veya çalışma prensibi konusunda blogumdaki diğer kısımlara bakabilirsiniz...

Ses ve  görüntü olarak incelediğim bu üründe dikkatimi çeken en önemli nokta ELED(Edge LED, ultra ince) panellerin kullanılması, 2D/3D görüntü kalitesinin ve 3D derinliğin mükkemmel olması, sanal 3D(2D yayını 3D yayına çevirme), kanal geçişlerinde özel efektler kullanılması ve ürün kapanırken ise göz kırpma efektinin olması en çok dikkat çeken olumlu özellikler.  Diğer avantajlı tarafları 240Hz, DVB T/C desteği, CI+, mpeg4 olarak sırayabilirim. Samsung, Sony ve LG  gibi firmaların aynı konsept ürünleriyle karşılaştırıldığında oldukça iyi durumda ve aynı özellikleri sunmaktadır.

Ses teknolojisi bakımından da piyasada son zamanlarda ve olumlu özellikleriyle ön plana çıkan SRS TruSurround HD ve Dolby Digital Plus kullanılmış. 

Sony'nin 3D TV sini de daha önce inceleme fırsatı bulduğumdan dolayı Vestel 3D TV'nin daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu da gösteriyorki Vestel 3D TV'nin rakiplerinden eksik yanı yok, hatta bazı noktalarda ileride olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu bakımdan ürünü alacaklara gönül rahatlığıyla tavsiye ederim...
Aşağıda ürüne ait diğer tüm özelliklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder