Bu Blogda Ara

6 Nisan 2011 Çarşamba

Cepte Android fırtınası!

2016'ya kadar pazarın yarısını ele geçirecek. Windows ise Phone 7'de zorlanacak!
 
Amerikalı pazar araştırma fiması ABI Research akıllı telefonların işletim sistemleri ile ilgili raporunu açıkladı. Firma araştırmasının sonucunda küçük yeşil robotun 2016 itibariyle akıllı telefon pazarının yüzde 45'ini ön gördü. 
 
Google'ın mobil işletim sistemi 2010 yılında 69 milyon adet satıldı ve önümüzdeki 5 yıl içinde de hızlı yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Rapora göre rakip platformların ise Android kadar başarılı olması beklenmiyor ama yine de bunların içinden Apple IOS'un iPad ve iPhone ürünlerinin verdiği destekle yüzde 15'lik pazar payını 2016'da yüzde 19'a çıkartarak yarıştaki yerini koruması bekleniyor.
Samsung'un Bada işletim sistemi için öngürülen pazar payı yüzde 10 olurken bu tabloda en zayıf oyuncu Windows Phone 7 işletim sistemi olarak sunulmuş. ABI Windows Phone mobil işletim sisteminin Nokia ile yaptığı yeni anlaşma ile ya "inanılmaz" bir başarı yakalaması gerektiğini ya da 2016 itibariyle ancak zorla yüzde 7'lik bir pazar payına ulaşabileceğini rapora ekledi.

ABI'nin pazar öngörüsü IDC'nin raporu ile ciddi oranda çelişiyor çünkü IDC, Microsoft'un mobil platformunun 2015'te pazarın ikinci büyüğü olacağı yönünde bir açıklama yapmıştı. Şu an pazardaki önemli oyunculardan olan 
RIM ise ABI'nin öngörüsüne göre pazar payı kaybederek yüzde 16'dan yüzde 14'e gerileyecek. ABI raporunda bunun sebebi olarak RIM'in kendi hedef kitlesini doğru şekilde hedefleyip ele geçirdiğini lakin diğer akıllı telefon tüketici profillerini daha güçlü ve hızlı şekilde artacağını gösteriyor.
 
 
Not: haberturk.com dan alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder